0
0
Startsida / Kök & Matsal / Köksutrustning / Köksknivar / Japanska kockknivar

Japanska kockknivar

När det gäller restaurangkök är valet av knivar avgörande. Våra japanska kockknivar för restaurangkök kombinerar traditionell hantverksskicklighet med modern teknik för att erbjuda enastående skärprestanda. Tillverkade av högkvalitativt rostfritt stål, dessa knivar har en skarp egg som behåller sin skärpa länge. Den balanserade vikten och det ergonomiska handtaget gör att varje skäruppgift blir exakt och ansträngningslös. För de som strävar efter perfektion i köket, är våra japanska kockknivar det självklara valet.

Sortering:
Antal:
105 artiklar
Kockkniv Classic
Lagervara
Global
från 860 kr 1 050 kr
Fler varianter
Kockkniv San
Lagervara
Tamahagane
från 1 550 kr 1 880 kr
Fler varianter
Filékniv, flexibel
Lagervara
Global
från 930 kr 1 130 kr
Fler varianter
Lax/filékniv flexibel, 31 cm
Lagervara
Global
från 1 100 kr 1 330 kr
Kockkniv Zen
Lagervara
Yaxell
från 1 330 kr 1 620 kr
Fler varianter
Sashimikniv, spetsig
Lagervara
Global
från 1 440 kr 1 750 kr
Fler varianter
Kinesisk hacka Zen 18 cm
Lagervara
Yaxell
från 1 980 kr 2 400 kr
Kockkniv Sai
Lagervara
Global
från 1 200 kr 1 450 kr
Fler varianter
Ostkniv
Lagervara
Global
från 620 kr 750 kr
Fler varianter
Kockkniv Super Gou
Lagervara
Yaxell
från 3 520 kr 4 280 kr
Fler varianter
Filékniv styv, 21 cm
Lagervara
Global
från 1 300 kr 1 580 kr
Kockkniv San Tsubame
Lagervara
Tamahagane
från 1 640 kr 1 990 kr
Fler varianter
Köttyxa, 16 cm
Lagervara
Global
från 1 570 kr 1 910 kr
Grönsakshacka, 18 cm
Lagervara
Global
från 930 kr 1 130 kr
Hybridkniv Kiritsuke, 24 cm
Lagervara
Global
från 990 kr 1 200 kr
Brödkniv tandad, 22 cm
Lagervara
Global
från 930 kr 1 130 kr
Grönsakshacka Zen 16,5 cm
Lagervara
Yaxell
från 1 480 kr 1 800 kr
Kockkniv, smidd
Lagervara
Global
från 1 510 kr 1 830 kr
Fler varianter
Kockkniv Ran
Lagervara
Yaxell
från 1 730 kr 2 100 kr
Fler varianter
Grönsakshacka, 14 cm
Lagervara
Global
från 730 kr 890 kr
Kockkniv Ni Oriental, olivslipad
Lagervara
Global
från 890 kr 1 080 kr
Fler varianter
Slaktkniv, 16 cm
Lagervara
Global
från 1 230 kr 1 500 kr
Kinesisk hacka San 16 cm
Lagervara
Tamahagane
från 1 670 kr 2 030 kr
Trancherkniv Classic, 21 cm
Lagervara
Global
från 970 kr 1 170 kr
Grönsakshacka Super Gou 16,5 cm
Lagervara
Yaxell
från 3 650 kr 4 430 kr
Brödkniv, vänsterslipad
Lagervara
Global
från 970 kr 1 170 kr
Fler varianter
Brödkniv tandad
Lagervara
Global
från 730 kr 890 kr
Fler varianter
Trancherkniv Zen 22,5 cm
Lagervara
Yaxell
från 1 480 kr 1 800 kr
Trancherkniv San 27 cm
Lagervara
Tamahagane
från 2 200 kr 2 670 kr
Santokukniv
Lagervara
Global
från 890 kr 1 080 kr
Tournierkniv, 6 cm
Lagervara
Global
från 382 kr 464 kr
Kockkniv Ketu 20 cm
Lagervara
Yaxell
från 2 290 kr 2 780 kr
Kockkniv, olivslipad
Lagervara
Global
från 1 030 kr 1 250 kr
Fler varianter
Sashimikniv, 25 cm
Lagervara
Global
från 1 230 kr 1 500 kr
Minihacka, 8 cm
Lagervara
Global
från 700 kr 840 kr
Grönsakshacka Ran 16,5 cm
Lagervara
Yaxell
från 1 800 kr 2 180 kr
Trancherkniv Ketu 23 cm
Lagervara
Yaxell
från 2 410 kr 2 930 kr
Allkniv Super Gou 12 cm
Lagervara
Yaxell
från 2 170 kr 2 630 kr
Kockkniv Oriental, 18 cm
Lagervara
Global
från 970 kr 1 170 kr
Grönsakshacka, olivslipad
Lagervara
Global
från 1 000 kr 1 220 kr
Grönsakshacka, 20 cm, smidd
Lagervara
Global
från 1 380 kr 1 670 kr
Filékniv San 16 cm
Lagervara
Tamahagane
från 1 550 kr 1 880 kr
Kinesisk hacka, 18 cm
Lagervara
Global
från 2 120 kr 2 580 kr
Keramisk skärpstav
Lagervara
Tamahagane
från 494 kr 600 kr
Skalkniv San Tsubame
Lagervara
Tamahagane
från 1 180 kr 1 430 kr
Trancherkniv Super Gou 18 cm
Lagervara
Yaxell
från 3 400 kr 4 130 kr
Skalkniv
Lagervara
Global
från 540 kr 650 kr
Grönsakshacka San 16 cm
Lagervara
Tamahagane
från 1 460 kr 1 770 kr
Skalkniv spetsig, 8 cm
Lagervara
Global
från 364 kr 442 kr
Skalkniv Ketu 10 cm
Lagervara
Yaxell
från 1 610 kr 1 950 kr
Brödkniv Sai
Lagervara
Global
från 920 kr 1 120 kr
Fler varianter
Brödkniv Super Gou 23 cm
Lagervara
Yaxell
från 3 710 kr 4 500 kr
Grönsakshacka Sai
Lagervara
Global
från 1 000 kr 1 220 kr
Fler varianter
Sashimikniv San Tsubame
Lagervara
Tamahagane
från 2 410 kr 2 930 kr
Grönsakshacka olivslipad, 14 cm
Lagervara
Grönsakshacka 18 cm, smidd
Lagervara
Global
från 1 490 kr 1 800 kr
Urbeningskniv, 16 cm
Lagervara
Global
från 1 170 kr 1 410 kr
Lax & skinkkniv, olivslipad
Lagervara
Global
från 1 570 kr 1 910 kr
Skalkniv rak
Lagervara
Global
från 382 kr 464 kr
105 artiklar

Japanska kockknivar till restaurang - En djupdykning

Varje kock vet att rätt verktyg är avgörande i köket. Med japanska kockknivar tar du din matlagning till en helt ny nivå.

Vad kännetecknar en japansk kockkniv?

Japanska kockknivar är kända världen över för sin kvalitet och precision. Men vad gör dem så speciella?

Historiens prägel på bladet

Bakom varje blad ligger århundraden av tradition och hantverk. Detta är knivar som är smidda med passion och skicklighet.

Handtagets unika design

Utöver bladets skärpa är även handtaget på en japansk kockkniv något utöver det vanliga. Det ligger perfekt i handen och ger optimal balans.

Fördelar med att använda japanska kockknivar

Skärpa och precision
Tack vare den unika slipningen och hårdheten i stålet kan dessa knivar behålla sin skärpa längre än många andra knivar.

Hållbarhet och livslängd
En japansk kockkniv är en investering. Med rätt skötsel kan den tjäna dig i många år framöver. Och ja, vi erbjuder 2 års garanti!

Estetik och skönhet
Det är inte bara funktion, det är också en fröjd för ögat. Dessa knivar är lika mycket konstverk som köksredskap.

Hur man väljer den rätta japanska kockkniven för din restaurang

Behöver du en allround kniv eller något för ett specifikt ändamål? Vi har expertisen sedan 2009 för att guida dig rätt.

Skötselråd för att bevara knivens skärpa

En vass kniv är en säker kniv. Lär dig hur du tar hand om din investering på bästa sätt.

Slutsats:
Att välja rätt kockkniv till din restaurang är ett viktigt beslut. Med en japansk kockkniv får du inte bara ett verktyg, utan en partner i köket.

FAQs

Hur skiljer sig japanska kockknivar från andra knivar?

De är kända för sitt exceptionella stål, som ofta har flera lager för att ge kniven både hårdhet och flexibilitet. Denna konstruktion gör att kniven kan behålla en otrolig skärpa. Dessutom är slipvinkeln på japanska knivar oftast smalare, vilket ger en extremt skarp egg.

Hur ofta bör jag slipa min japanska kockkniv?

Frekvensen för slipning av din japanska kockkniv beror på hur ofta den används och vad den används till. Under normala förhållanden i ett professionellt kök kan det vara lämpligt att slipa kniven en gång i månaden. Men för daglig användning rekommenderas det att "bryna" kniven med en keramikstång eller läderstropp varje dag för att bibehålla skärpan. Det är viktigt att komma ihåg att en ordentlig slipning bör göras av en professionell eller med rätt verktyg för att undvika att skada kniven.

Kan jag använda min japanska kockkniv till alla typer av råvaror?

Generellt kan japanska kockknivar användas för en mängd olika råvaror, men det finns vissa knivar som är designade för specifika uppgifter. Använd inte din kockkniv på mycket hårda råvaror som ben eller frysta livsmedel eftersom det kan skada eller hacka bladet.

Vad ingår i er 2-åriga garanti?

Vår 2-åriga garanti täcker tillverkningsfel och materialdefekter. Om din kniv skulle brytas eller skadas på grund av ett material- eller tillverkningsfel under de första två åren, kommer vi att reparera eller ersätta den utan extra kostnad. Garantin täcker dock inte skador orsakade av felaktig användning, försummelse eller normalt slitage. Det är viktigt att följa rekommenderade skötselråd för att säkerställa att din kniv varar länge.

Hur tar jag bäst hand om min kniv?

För att bäst ta hand om din japanska kockkniv bör du följa dessa grundläggande råd:

  • Rengöring: Tvätta alltid din kniv för hand med mild tvål och vatten. Undvik diskmaskin eftersom det kan skada bladet.
  • Förvaring: Använd en knivmagnet, knivblock eller särskild förvaringslåda. Lägg inte din kniv löst i en låda där den kan kollidera med andra föremål.
  • Bryning: Använd en keramikstång eller läderstropp regelbundet för att hålla kniven skarp.
  • Slipning: Använd en våtsten när kniven behöver en ordentlig slipning. Om du är osäker på hur man slipar en kniv, överväg att anlita en professionell slipare eller ta en kurs.
KONTAKTA OSS

VAD TYCKER VÅRA KUNDER?


Din varukorg(0 st)

Varukorgen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
 

Favoriter(0 st )

Du har ännu inga favoriter